Simply Human: Praktijk voor Voeding en gezondheid

Praktijk voor Voeding en Gezondheid

 

VOEDEN OF VULLEN?  

KINDERDAGVERBLIJVEN (lagere school)  

Tijdens een presentatie van anderhalf uur krijgen ouders en/of personeel van kinderopvangcentra informatie over gezonde voeding voor kind en gezin. Tevens stellen we samen een voedingsrichtlijn op die ouders en KDV samen kunnen volgen. 

LAGERE SCHOOL (vanaf groep 3)

Kinderen wordt in een spelsessie van anderhalf uur geleerd wat gezonde en ongezonde voeding is. Ook hoeveelheden voeding en voedingsstoffen leren ze spelenderwijs herkennen. Na 4 weken vindt er een vervolg plaats. Kinderen krijgen zo inzicht en leren een positieve relatie te leggen met gezonde voeding.

INTERACTIEVE WORKSHOP OVER GEZONDE VOEDING EN LEEFSTIJL voor scholieren van groep 8 en brugklassers.

Tijdens deze interactieve presentatie van 2 uur krijgen kinderen inzicht in wat zij eten, drinken (en roken) en wat daar consequenties van kunnen zijn. Slechte voeding, roken en stress wordt momenteel als mede oorzaak nummer 1 gezien voor slechte concentratie, gedragsproblemen, slaapproblemen en andere zaken, waardoor vermoeidheid optreedt en vervolgens leer- en gedragsproblemen. Kinderen krijgen op interactieve wijze meer inzicht, tips en links voor een start met een gezondere, bewustere leefwijze op het gebied van voeding, roken, bewegen en stress. De nadruk ligt op het leggen van een positieve relatie met gezonde voeding; negatieve gevolgen van verkeerde voeding en leefstijl worden onder de aandacht gebracht.

BEDRIJVEN/ORGANISATIES

Voor elke organisatie met werknemers die nog fitter willen zijn en nog geconcentreerder kunnen werken!

Tijdens deze workshop raakt u bekend met natuurlijke voeding en wordt u zich bewuster van wat u altijd eet en drinkt. Leefstijl (voeding, bewegen, stress) wordt momenteel als mede oorzaak nummer 1 gezien voor kwaaltjes, ongemakken en aandoeningen! Ook problemen met geheugen en concentratie worden gelinkt aan eet- en leefstijl. U krijgt meer inzicht, tips en links voor een start met een gezondere, bewustere leefwijze op het gebied van voeding, bewegen en stress. We maken tevens een analyse van uw huidige eet- en leefstijl, gewicht en eventuele gezondheidsrisico’s. De workshop is voor beginners in voeding, gewicht en bewustwording.

Kosten voor een lezing of workshop worden in overleg berekend aan de hand van wensen, aantal deelnemers en duur.